Passifloa vitifolia 5 zaden

2,75

Passifloa vitifolia 5 zaden

2,75

Loading...

Beschrijving

Zaaien van passiebloemen is een boeiend avontuur! Belangrijk daarbij is regelmatige aanvoer van vers zaad, anders duurt de kieming erg lang of blijft uit. Door samenwerking met de Nationale Collectie Passiflora zijn we verzekerd van een succesvol en bijzonder sortiment. De bloeitijd is meestal in de zomer, van mei-november. In de cyclus van de plant is een zaaitijd van februari-mei aan te bevelen, met extra zorg is echter jaarrond zaaien mogelijk. Week de zaden eerst 1 dag in melk, vervolgens zaaien in een luchtig mengsel van 3/4 gezeefde turfmolm en 1/4 gewassen zand, onder bedekking van een kap of folie. Kiemtemperatuur 25-30°C, luchten als het 1e stel blaadjes gevormd is. De meeste soorten krijgen vruchten door kruisbestuiving; enkele zelfbestuivers worden apart vermeld. Enkele soorten zijn bestand tegen onze winters buiten, andere moet u behandelen als kuipplant.

De trots van Kew Gardens: de mooiste helderrode passiebloem. De bloem is groot (tot 20 cm doorsnee) met smal bloemblad en een kleine corona. Het blad lijkt op wingerdblad. Deze “subtroop” kan ‘s zomers naar buiten.

Zaaimethode

In de cyclus van de plant is een zaaitijd van februari-mei aan te bevelen, met extra zorg is echter jaarrond zaaien mogelijk. Week de zaden eerst 1 dag in melk, vervolgens zaaien in een luchtig mengsel van 3/4 gezeefde turfmolm of cocopeat en 1/4 gewassen zand, onder bedekking van een kap of folie. Kiemtemperatuur 25-30̊C, luchten als het 1e stel blaadjes gevormd is. Krijgt vruchten door zelf- en kruisbestuiving, voor overwintering behandelen als kuipplant.

Extra informatie

Gewicht ,02 kg
Delen