0

Paulownia elongata 20 zaden

2,50

Paulownia elongata 20 zaden

2,50

Loading...

Beschrijving

De bloemen worden geproduceerd voordat de bladeren in het vroege voorjaar, op pluimen 10-30 cm lang, met een diameter van paarse bloemkroon 4-6 cm lang lijkt op een vingerhoedskruid bloem. De vrucht is een droge eivormige capsule 3-4 cm lang, met talrijke kleine zaadjes . De zaden zijn gevleugeld en verspreiden door wind en water. Geknotte bomen produceren geen bloemen, omdat deze alleen het formulier volwassen hout.
Paulownia tomentosa kan overleven wildvuur omdat de wortels nieuwe, zeer snel groeiende stengels kunnen regenereren. Het is verdraagzaam van vervuiling en het is niet kieskeurig over bodemtype. Om deze reden functioneert het ecologisch als een pionier plant. Het stikstofrijke bladeren zorgen voor een goede voedergewassen en zijn wortels te voorkomen bodemerosie. Uiteindelijk wordt Paulownia opgevolgd door hogere bomen die schaduw het. Het kan niet gedijen in de schaduw van andere bomen

Paulownia elongata is winterhard

Zaaien eerst in zand warm weg zetten een paar keer omroeren als de zaden dan beginnen te kiemen dan uit zaaien in de grond.

Extra informatie

Gewicht ,02 kg
Delen