Bananen mix 10 zaden div soorten

2,95

Bananen mix 10 zaden div soorten

2,95

Voor het behalen van goede kiemresultaten is de versheid van het zaad het voornaamste.
Indien je zelf zaden oogst is het aangeraden dat je het vruchtvlees verwijdert om rotting te voorkomen. Zaden die niet onmiddellijk gezaaid worden bewaar je het best in de koelkast.
Sommige zaden hebben een heel harde schil, bijvoorbeeld de Musa zaden. Je kunt er voor kiezen om het uiteinde van het zaad licht te vijlen (scarificatie) zodat het water beter kan doordringen in de schil. Maar ook deze techniek is zeker niet noodzakelijk!
Zaden weken
Het is aangeraden om voor het zaaien de zaden eerst 24 tot 48 uur te laten weken in water met een temperatuur van 32 tot 34°C. Dit zal de harde zaadschil zachter maken en de kieming doen versnellen. Hiervoor vul je een beker met lauw water. Nadat je de zaden in de beker hebt gedaan pak je de beker in met aluminiumfolie. Zo blijft het geheel goed op temperatuur. De ingepakte beker zet je vervolgens op een radiator. Een thermosfles is natuurlijk ook geschikt. Het water moet elke 12 uur ververst worden.Kieming
Zet de pot vervolgens weg op een warm plekje (25-35°C). De radiator is de ideale plaats hiervoor, of een (mini) serre in de zomer. De zaden hebben in dit stadium nog geen licht nodig. De zaden kiemen doorgaans tussen de 1,5 en 3 maanden maar het kan ook veel langer duren. Je moet dus vooral veel geduld hebben. Zorg ervoor dat gedurende deze tijd de aarde voldoende vochtig blijft. Woel de aarde niet om, om te kijken of de zaadjes al kiemen. Je kunt de zaadjes hierdoor beschadigen en zelfs de kieming stopzetten. Zodra de zaailingen boven komen moet de folie van de pot verwijderd worden en mag de pot niet meer op de radiator staan. Anders zou de aarde uitdrogen. Je kunt de pot beter naast de verwarming op de grond zetten. Vanaf nu heeft de plant licht nodig.

Loading...

Beschrijving

Voor het behalen van goede kiemresultaten is de versheid van het zaad het voornaamste.
Indien je zelf zaden oogst is het aangeraden dat je het vruchtvlees verwijdert om rotting te voorkomen. Zaden die niet onmiddellijk gezaaid worden bewaar je het best in de koelkast.
Sommige zaden hebben een heel harde schil, bijvoorbeeld de Musa zaden. Je kunt er voor kiezen om het uiteinde van het zaad licht te vijlen (scarificatie) zodat het water beter kan doordringen in de schil. Maar ook deze techniek is zeker niet noodzakelijk!
Zaden weken
Het is aangeraden om voor het zaaien de zaden eerst 24 tot 48 uur te laten weken in water met een temperatuur van 32 tot 34°C. Dit zal de harde zaadschil zachter maken en de kieming doen versnellen. Hiervoor vul je een beker met lauw water. Nadat je de zaden in de beker hebt gedaan pak je de beker in met aluminiumfolie. Zo blijft het geheel goed op temperatuur. De ingepakte beker zet je vervolgens op een radiator. Een thermosfles is natuurlijk ook geschikt. Het water moet elke 12 uur ververst worden.Kieming
Zet de pot vervolgens weg op een warm plekje (25-35°C). De radiator is de ideale plaats hiervoor, of een (mini) serre in de zomer. De zaden hebben in dit stadium nog geen licht nodig. De zaden kiemen doorgaans tussen de 1,5 en 3 maanden maar het kan ook veel langer duren. Je moet dus vooral veel geduld hebben. Zorg ervoor dat gedurende deze tijd de aarde voldoende vochtig blijft. Woel de aarde niet om, om te kijken of de zaadjes al kiemen. Je kunt de zaadjes hierdoor beschadigen en zelfs de kieming stopzetten. Zodra de zaailingen boven komen moet de folie van de pot verwijderd worden en mag de pot niet meer op de radiator staan. Anders zou de aarde uitdrogen. Je kunt de pot beter naast de verwarming op de grond zetten. Vanaf nu heeft de plant licht nodig.

Extra informatie

Gewicht 0,0200 kg
USDA zone

Zone 11: >+4,4 graden

Delen