Musa cheesmanii 6 zaden

2,95

Musa cheesmanii 6 zaden

2,95

De Cheesman banaan is vernoemd naar Ernest Cheesman, een Engelse hoogleraar plantenkunde die veel onderzoek heeft gedaan naar de banaan. Hij heeft bijvoorbeeld ontdekt dat de bananen uit Afrika tot het eigen geslacht Ensete behoren en dat de Aziatische bananen tot het geslacht Musa horen. De Cheesman banaan groeit in hetzelfde gebied als de Musa sikkimensis en is daardoor ook bestand tegen lage temperaturen. Op een beschutte plek is de soort met winterbescherming in Nederland winterhard. Het is een tot 6 meter grote banaan die snel groeit en witgroene, 10 cm grote bananen geeft.

Zaaibeschrijving:
Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon af in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Loading...

Beschrijving

De Cheesman banaan is vernoemd naar Ernest Cheesman, een Engelse hoogleraar plantenkunde die veel onderzoek heeft gedaan naar de banaan. Hij heeft bijvoorbeeld ontdekt dat de bananen uit Afrika tot het eigen geslacht Ensete behoren en dat de Aziatische bananen tot het geslacht Musa horen. De Cheesman banaan groeit in hetzelfde gebied als de Musa sikkimensis en is daardoor ook bestand tegen lage temperaturen. Op een beschutte plek is de soort met winterbescherming in Nederland winterhard. Het is een tot 6 meter grote banaan die snel groeit en witgroene, 10 cm grote bananen geeft.

Zaaibeschrijving:
Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon af in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Extra informatie

Gewicht 0,0200 kg
USDA zone

Zone 11: >+4,4 graden

Delen

Onze nieuwe website is live! Als u eerder al een account had op onze website moet u uw wachtwoord wijzigen.