0

Brachychiton rupestris 10 zaden

3,25

Brachychiton rupestris 10 zaden

3,25

Loading...

Beschrijving

De flessenboom van Queensland dankt zijn naam aan de gezwollen stam die de vorm van een fles heeft. De boom slaat water op in de stam dat in droge perioden gebruikt kan worden. In de natuur kan deze boom wel 20 meter hoog worden, maar door zijn langzame groei zal dit in koudere klimaten niet snel lukken. In zijn natuurlijke habitat kan de boom temperaturen tussen -10 en +50 graden Celsius overleven, waardoor zijn aanpassingsvermogen zeer hoog is. Daarnaast is de flessenboom niet kieskeurig als het om grondsoorten gaat en herstelt hij zich gemakkelijk na het verpotten. Het is niet precies bekend wat de minimumtemperatuur voor deze soort is, maar het is het beste als je deze plant beschermt tegen temperaturen onder de -10 graden Celsius. Zorg voor een zonnige plek.

De valse stengel kan in de natuur wel acht meter hoog worden. In een gematigd klimaat kan de soort als kuipplant gehouden worden, daarom zal de plant kleiner blijven. De minimumtemperatuur ligt rond de min 10 graden Celsius, maar op een beschutte plek zijn de oudere planten nog winterharder.

Zaaibeschrijving: Zaai de zaden in zaai- en stekgrond en laat ze ontkiemen bij 25-30 graden Celcius. Houd de grond constant vochtig.

Aanvullende informatie

Gewicht ,02 kg
Delen