Erythrina crista gallii 5 zaden

2,95

Erythrina crista gallii 5 zaden

2,95

Erythrina crista-galli is de volledige naam van de koraalstruik. De struik behoort tot de vlinderbloemige (Leguminosae). In het wild groeit de plant in de warme gebieden van Brazilië. Daar wordt
het een kleine boom (5 m); hier is het een bladverliezende struik die hooguit 1½ – 2 m hoog wordt.
In juli – augustus is het hoogtepunt van de bloei. De bloemen zijn wasachtig en fel koraalrood. De bloemvorm is typisch: eivormige bloembladen, die op een met het bloemblad vergroeide steel staan. De steel ontspruit op een besvormig lichaam. In knopvorm is er niet veel bijzonders te zien. De knop is langwerpig en verkleurt vrij snel van lichtgroen naar koraalrood. De bloem zelf is ca 5 cm groot en onderdeel van de staande bloeiwijze, die wel 30 cm hoog wordt. Het blad is lichtgroen en spits eirond.

Loading...

Beschrijving

De koraalstruik is zeldzaam en buitengewoon.

Voor deze plant moet u flink wat moeite doen om in het bezit ervan te komen. Heb je hem eenmaal èn nog zien bloeien ook, dan weet je dat het een van de fraaist bloeiende struiken is. Het is een goede kuipplant of hij moet tegen een heel warme muur worden geplant. Bescherming van de wortelvoet tegen vorst is echt nodig.

Extra informatie

Gewicht 0,0100 kg
USDA zone

zone 9: -6,6 tot -1,2 graden

Delen