0

Opuntia vulgaris 10 zaden

2,95

Opuntia vulgaris 10 zaden

2,95

Loading...

Beschrijving

De Opuntia vulgaris wordt in Nederland de vijgcactus genoemd. Deze bijzondere succulent komt van nature voor in Mexico en staat zelfs op het wapen van dit land. In april tot juni krijgt de cactus bloemen. Na de bloei groeien de vruchten aan de het cactusblad. De vrucht van de Opuntia zijn na de rijping oranje rood van kleur. Een volgroeide vrucht kan 10cm doorsnee worden en zijn meestal in augustus rijp en tevens eetbaat.

Verzorging: De Opuntia doet het het beste op een zeer lichte standplaats in de tuin. Deze vijgcactus vereist een voedselarme, zanderige en goed waterdoorlatende grond. Plant ze in een ruime kuip of grote bloempot. Pas op met water geven. Cactussen gaan vaker dood door te veel water dan door droogte. Het is niet goed om iedere week een klein beetje water te geven want dan bestaat de kans dat de potgrond altijd een beetje vochtig is. Beter is het om, net als in de natuur, een periode van droogte te laten opvolgen door een korte hele natte tijd. Dit betekent dus één keer per 3 à 4 weken water geven.

Winter: De Opuntia vulgaris kan maar weinig kou verdragen en het is het verstandigst om de cactus op een koele, licht plek te laten overwinteren. Eens per maand een kleine hoeveelheid water geven.

Extra informatie

Gewicht ,02 kg
Delen