0

Pinus gerardiana 10 zaden

2,50

Pinus gerardiana 10 zaden

2,50

Loading...

Beschrijving

Een uiterst aantrekkelijke en variabele naaldstruik of zelden een kleine boom met een of meer stammen met donker glanzend groen, glanzend, naaldachtig blad. Het produceert ovale, donkerbruine kegels van ongeveer 5 cm lang.
Een winterharde klassieke mediterrane laagblijvende den die goed is voor winderige locaties en vaak wordt gebruikt in landschappen in Japanse tuinstijl. Geschikt voor beplanting in tuinen of in grotere potten en plantenbakken.

Ook veel gebruikt in de kunst van bonsai.

Inheems in Europa en te vinden in de Pyreneeën, Alpen, Ertsgebergte, Karpaten, Apennijnen en hogere bergen van het Balkanschiereiland.

Aanpasbaar aan een breed scala aan bodems en omstandigheden. Tolerant voor subalpiene omstandigheden.

Kweek notities:

Hoewel zaad in veel delen van Australië het grootste deel van het jaar kan worden gezaaid, kan zaad over het algemeen het beste in de lente of herfst worden gezaaid, vermijd de koudste en heetste maanden van het jaar. De optimale kiemtemperatuur voor ontkieming ligt rond de 18-22°C

Koude stratificatie wordt aanbevolen.
Koudebehandeling is misschien niet van cruciaal belang voor het ontkiemen in koudere streken, maar zou een hogere kiemkracht moeten opleveren.

Dit kan worden gerepliceerd door koude stratificatie in de koelkast gedurende 4-6 weken. Als alternatief zal overwinteren in de tuin in koude klimaten de kieming bevorderen.

Laat een nacht in water weken.
Zaai zaad op de diepte van de zaadbreedte.
Geef water met fijne nevelspray om verstoring van het zaad te voorkomen.
Zorg ervoor dat het mengsel vochtig is, maar niet doordrenkt met water.
Plaats de container in een plastic zak.
Zet de container in zakken 4-6 weken in de koelkast.
Kieming vindt over het algemeen plaats in 14-28 dagen wanneer het na de periode van koudebehandeling naar warmere temperaturen wordt verplaatst.
Algemene opmerking: Zaden van veel plantensoorten zijn slapend en vereisen specifieke omstandigheden of voorbehandeling voor ontkieming.
Wees niet te snel met het weggooien van zaad dat niet ontkiemt, zaden zullen vaak sluimeren totdat de omstandigheden vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke vereisten om te ontkiemen. Containers die aan de kant worden gezet, zullen vaak verrassen lang nadat ze zijn weggegooid.

Aanvullende informatie

Gewicht ,02 kg
Delen