0

Zegge – Bronco

5,99

Zegge – Bronco

5,99

Albizia niopoides
Een prachtige, kleine tot grote, droge bladverliezende boom met een open, spreidende kroon van fijn geveerde bladeren, trossen witachtige bloemen en aantrekkelijke, gladde bleke schors. Albizia niopoides is wijdverspreid in droge bossen van het zuiden van Mexico in het tropische Midden- en Zuid-Amerika tot in Argentinië op lage tot middelgrote hoogten. In de teelt past het zich goed aan in tropische en vele warme gematigde klimaten.

Loading...

Beschrijving

Zegge – Bronco
Bronco vormt een dichte pol met opvallende brons/roodbruine bladeren, zeer geschikt om mooie accenten in uw tuin aan te brengen. Hij bloeit van mei tot juni met mooi bruine bloempluimen.
Vanaf eind maart in een kiembakje bij 15-20°C of later buiten op een zaaibed. Lichtjes afdekken en de aarde niet laten uitdrogen. De plantjes verspenen in kleine groepjes zodra de zaailingen voldoende wortels hebben ontwikkeld. Verplant ze hierna in een grotere pot of direct op de plaats van bestemming. Grassen houden van goed doorlatende grond, in de winter moet deze niet te nat zijn.

Aanvullende informatie

Gewicht 0,0200 kg
USDA zone

Zone 11: >+4,4 graden

Delen