Welkom in onze zadenwinkel

Bel voor advies:+31 (0)6 2124 8930

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren
  1. Ornamental courgette musque de provence

    Ornamental courgette musque de provence

    € 1,99

    Musquee de Provence ook wel "Muscat de Provence"genoemd, is een oud Frans ras, dat lang bewaard kan blijven. Diep ingesneden ribben met zacht vlees, zeer geschikt voor het maken van pompoensoep. Vanaf eind april tot half juni in de vollegrond op zaaibed en uitplanten in een vruchtbare grond. Meer info
  2. Poempoen atlantic gigant

    Poempoen atlantic gigant

    € 1,45

    Pompoenen Atlantic Giant zijn ’s werelds bekendste pompoenen die ook wel ‘Reuzenpompoen’ worden genoemd. Het wereldrecord staat op 682.7 kilo. De planten vragen veel ruimte en vormen lange ranken met grote bladeren. De vruchten met lekker, oranjegeel vruchtvlees kunnen in Nederland wel 100 kg of meer wegen. Na de oogst zijn ze op een koele plek enkele maanden houdbaar. Er zijn heerlijke gerechten mee te maken. Zaaien: in potten onder glas in april-mei. Half mei kunt u ook in de vollegrond zaaien. Uitplanten op 200 x 100 cm. Aan 2 of 3 planten heeft u genoeg voor een goede oogst . Ze hebben veel voedsel nodig en de lange (tot wel 10 m. ), zwaar bebladerde, holle ranken klimmen overal in en op. ‘Atlantic Giant’ wordt ook wel op composthopen geteeld. Omdat de voedselsituatie daar ideaal is. De planten bloeien rijk met gele bloemen, maar slechts enkele zetten vrucht. Laat de planten zo ongestoord mogelijk uitgroeien. Zorg wel steeds voor voldoende vocht. Oogst: in september- oktober. Meer info
  3. pompoen jack o'lantern

    pompoen jack o'lantern

    € 1,25

    Pompoen 'Jack O'Lantern' geeft vrij hoge vruchten van ongeveer 4 tot 5 kilo. De pompoen wordt veel gebruikt als decoratie in de tuin, ook is de pompoen perfect voor het maken van een lantaarn voor Halloween of Sint Maarten. De Amerikaanse Halloween-traditie stamt uit Ierland waar de lantaarns van koolrapen en voederbieten werden gemaakt. Maar ook Nederland kent een traditie waarbij knollen werden gebruikt voor het maken van lantaarns: Sint-Maarten! En ook hier wordt de pompoen steeds vaker gebruikt voor deze leuke Nederlandse traditie. Laat de pompoenen na het feest in de tuin liggen want na wat vorst zijn ze een lekker hapje voor de vogels. Meer info
  4. Rode biet Egyptische platronde

    Rode biet Egyptische platronde

    € 1,25

    Rode bieten Egyptische Platronde is een platronde rode biet of kroot voor de vroege zomerteelt. Ze zijn het lekkerst als ze ook vroeg geoogst worden. Rode bieten groeien op alle grondsoorten, maar op te droge gronden kunnen de knollen wratachtige plekken ontwikkelen (schurft). Zaaien: Vanaf half april tot half juni, direct in de vollegrond. Zaai op regels of rijen met 25 cm. ruimte tussen de regels. De zaden kiemen na ca. 2 weken. Als de plantjes ca. 5 cm. hoog zijn, moet u uitdunnen: u haalt net zoveel plantjes weg tot de resterende planten op 7 cm. afstand van elkaar staan. Die kunnen dan goed uitgroeien. De verwijderde plantjes kunt u elders opnieuw uitplanten (ook op 7 cm. tussenruimte). Oogst: vanaf juli. Bewaren: in een koele ruimte of kelder. Zaaien Vanaf half april tot half juli, direct in de volle grond. Zaai op regels of rijen met 30-35 cm ruimte tussen de regels. De zaden kiemen na 10-12 dagen. Als de plantjes ca. 5 cm hoog zijn, moet u uitdunnen: u haalt net zoveel plantjes weg tot de resterende planten op ca. 10 cm afstand van elkaar staan. Dit geeft de planten de mogelijkheid om goed te kunnen uitgroeien. De verwijderde plantjes kunt u elders opnieuw uitplanten met 10 cm tussenruimte. Oogst: van augustus tot oktober. Meer info
  5. Spits kool Express

    Spits kool Express

    € 1,25

    Spitskool (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) wordt vooral voor de verwerking tot zuurkool, maar ook voor de verse markt geteeld. Het is een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt vanouds voornamelijk plaats in Noord-Holland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt. Dit is ook terug te vinden in de rasnamen, zoals in Langendijker Bewaar en Roem van Enkhuizen. Ook vindt er nog teelt plaats in Limburg en Noord-Brabant, maar daar moet een ruime vruchtwisseling toegepast worden. Spitskool Express is een uitstekende spitskool voor de vroege zomerteelt. Het is een snelgroeiend ras dat forse, spitse kolen levert met weinig buitenblad. De smaak is heel aantrekkelijk. Zaaien: Voor vroege zomerteelt wordt in januari-februari onder glas gezaaid. Uitplanten in maart in de vollegrond. Spitskool groeit op alle grondsoorten goed, alleen op zware (klei)gronden kan de groei soms traag verlopen. De plantafstand is 50 x 50 cm. Geef na het planten in drogere perioden veel water. De grond moet altijd vochtig blijven om groeistoornissen te voorkomen. Op snel uitdrogende gronden bestaat namelijk de kans dat de kolen barsten. Oogst: van juli-half augustus Meer info
  6. Munt voor de thee

    Munt voor de thee

    € 1,95

    Munt behoort tot de lipbloemenfamilie of lamiaceae. Munt is een gemakkelijk kruid voor in de tuin. Het houdt muggen op afstand en is te verwerken in veel dranken en gerechten. Munt bestaat uit verschillende soorten. Er zijn er tal van kruisingen voorhanden: Groene munt (Mentha spicata), appelmunt of witte munt (Mentha suaveolens), akkermunt (Mentha arvensis), Pepermunt (Mentha x Piperita) en wollige munt (Mentha x Rotundifolia). Sommige muntsoorten komen voor in Australië en Noord-Amerika, andere zijn afkomstig uit Europa en Azië. De meeste soorten zijn zonder problemen in eigen tuin te kweken. In de vrije natuur wordt het kruid niet meer zo vaak aangetroffen. Munt is een functioneel kruid. Het houdt plaagdieren weg, geeft een prettige geur in de linnenkast en het zorgt voor muggenvrije avonden. De geneeskrachtige werkingvan munt is veelzijdig. De etherische olie van pepermunt kan worden aangewend bij tal van klachten, zoals maagklachten, verkoudheid, koorts, astma, tandpijn, diarree, sinusitus en hoofdpijn. Zaaien Munt houdt van koele, vochtige plaatsen. In dat opzicht is Nederland uitermate geschikt voor de teelt van munt. Bij het planten van munt moet rekening worden gehouden met woekering. De plant vermeerdert zich namelijk via uitlopers: dit zijn wortelachtige stengels die ondergronds groeien en scheuten vormen. Gebruik potten of plastic zakken om woekeren tegen te gaan. Kies voor het planten van munt voor een goed doorlatende grond met veel humus of compost. Plant munt minstens dertig centimeter uit elkaar en geef ruim water. In de winter moet de munt worden verpot naar een kas of in een koele plaats inhuis. Meer info
  7. Basilicum a piccolo foglie

    Basilicum a piccolo foglie

    € 1,95

    De sterke smaak van deze kleinbladige basilicum geeft jouw gerechten als snel een Italiaans tingje. Voeg de fijne basilicum blaadjes pas op het laatste moment toe aan jouw gerechten. Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Basilicum is een aromatisch, opwekkend en verwarmend kruid met krampstillende eigenschappen. In de keuken wordt basilicum vooral gebruikt in combinatie met tomaten en bij de bereiding van pesto. Verder lekker in sla, soep, eiergerechten en varkens- en lamsvlees. Meer info
  8. Basilicum Basilico canella

    Basilicum Basilico canella

    € 1,95

    Deze kaneelbasilicum heeft een duidelijke kaneelsmaak en wordt gebruikt in de Arabische keuken, met name in gebak en desserts. Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Basilicum is een aromatisch, opwekkend en verwarmend kruid met krampstillende eigenschappen. In de keuken wordt basilicum vooral gebruikt in combinatie met tomaten en bij de bereiding van pesto. Verder lekker in sla, soep, eiergerechten en varkens- en lamsvlees. Meer info
  9. Buzzy basilicum fijnbladig

    Buzzy basilicum fijnbladig

    € 1,95

    Basilicum, dat vooral bekend is uit het Middellandse-Zeegebied kan uitsluitend eenjarig worden gekweekt. Het zijn mooie, decoratieve planten. Basilicum geeft smaak aan veel gerechten, die van zichzelf tamelijk neutraal van smaak zijn. De naam Basilicum (Ocimum basilicum) komt van het Griekse woord basileus en betekent koning. Met zijn aromatische bladeren is basilicum niet meer weg te denken uit de mediterrane en Aziatische keuken. Het wordt voornamelijk toegepast in pastasauzen (basilicum is hét bestanddeel in pesto), bij vlees- en visgerechten en in salades. Verder te gebruiken bij de inmaak van augurken. Basilicum werkt eetlustopwekkend. Het blad wordt vers of gedroogd (waarbij wel wat smaak verloren gaat) of ingevroren gebruikt. Pesto maak je zo: Maal de blaadjes fijn, doe er ook wat peterselie bij en overgiet alles met olijfolie. Dit vomt de basis waaraan eventueel nog allerlei ingrediënten kunnen worden toegevoegd: een teentje knoflook, peper, zout, parmesan of andere pittige kaas, pijnboomzaden of walnoten. Bewaar de pesto koelkastkoud in een gesloten pot. Voor lange bewaartijd, invriezen in kleine porties. Maar vers blijft pesto het lekkerst. Zaaien De basilicumzaadjes moeten in de periode half maart tot juli in een kweekbakje op een warme plek en na 5-6 weken, als vorstgevaar is geweken, buiten of in een bloempot uitplanten. Gebruik van verse mest wordt afgeraden. Dit beïnvloedt de aroma van de plant. Basilicum groeit het beste op een warme en zonnige plaats, beschut tegen de wind. Plant de basilicum op afstanden van 20 x 20 cm. De grond tijdens de groei goed vochtig houden. Het verdient aanbeveling basilicum in potten te kweken, zodat het kruid bij koud en slecht weer kan worden binnengehaald. Basilicum mag beslist niet uitdrogen. Bij te veel water gaan de stengels rotten en hangen. De bladeren bij heet weer besproeien. In de periode juli – september is het tijd voor de oogst van de onderste blaadjes en jonge topjes. De plant bloeit in de nazomer; het verwijderen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn vorm beter behoudt en meer blaadjes krijgt om te oogsten. Meer info
  10. Buzzy Bieslook

    Buzzy Bieslook

    € 1,95

    smal en grasachtig. Als ze niet worden afgeknipt krijgen ze in het tweede jaar prachtige violet-blauwe bloemen. Daarom worden ze ook vaak als borderplanten toegepast. Knip de stengels in kleine stukjes en verwerk ze in salades en vinaigrettes. Strooi ze overgekookte aardappelen of meng ze met aardappelpuree. Voor gebruik in warme gerechten mag bieslook nooit worden meegekookt. Voeg de bieslook vlak voor hetserveren toe om de smaak te behouden. Bieslook bevat zeer veel vitamine C en kan uitstekend worden ingevroren. Naast smaakmaker is bieslook ook geschikt als medicinaal kruid. Bieslook werkt, zoals alle planten van de uienfamilie, vochtafdrijvend. Bieslook bevordert het verteringsproces en wekt de eetlust op. Het drijft ook slijmen af, stilt de hoest en versterkt het lichaam. Zaaien Bieslook moet worden gezaaid in de periode maart – augustus. Bij voorkeur buiten op een rij,met daartussen 20 cm. ruimte. Bij voorkeur niet in de volle zon zetten, halfschaduw of schaduw is beter. De grond goed vochtig houden. Bieslook kan ook binnen in een bloempot op een vensterbank of op het balkon worden gekweekt. Circa 6 weken na uitzaaien kan de oogst beginnen van de lange stengels. Dit tot aan de herfst meerdere keren herhalen. Knip het look dicht bij de onderkant af, de plant zal daar dan weer beginnen uit te lopen. In de herfst enkele planten uit de tuin in een pot zetten, het blad afknippen en binnenshuis weer laten groeien. Zo is in de wintermaanden ook verse en gezonde bieslook beschikbaar. Meer info
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren