Welkom in onze zadenwinkel

Bel voor advies:+31 (0)6 2124 8930

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren
  1. Basilico Italiano classico

    Basilico Italiano classico

    € 1,89

    De klassieke Genovese basilicum. Wordt gezien als de beste basilicum voor tomatenschotels, pesto, aardappelgerechten en pizza's. Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen Meer info
  2. Groenten en kruiden nr 1 pakket 6 soorten

    Groenten en kruiden nr 1 pakket 6 soorten

    € 6,75

    Het pakket bestaat uit soorten Pompoen Rode biet Broccoli Rode kool Spitskool Tomaten Hierbij gratis een zakje kruiden Meer info
  3. Groeten kruiden paket nr 2 7 soorten

    Groeten kruiden paket nr 2 7 soorten

    € 6,75

    Prei Radijs Sla Tomaat Rode ui Wortel Pompoen Hierbij gratis een zakje kruiden Meer info
  4. Basilico a foglia violetta di lattuga

    Basilico a foglia violetta di lattuga

    € 2,59

    Basilico a foglia violetta di lattuga, ook bekend als Basilicum slabladig paars. Deze paarse basilicum is aromatischer dan de groene variëteiten. Uitstekend te combineren met kalfsvlees of in een rode pestosaus. Zaai-informatie Zaaien: maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Meer info
  5. Basilico Santo

    Basilico Santo

    € 2,99

    Basilico Santo (Ook bekend als: Heilige Basilicum) In Zuid-Azië maakt men thee van de bladeren. Deze worden ook veel gebruikt in o.a. de Thaïse keuken voor bijv. Phad kaphrao. Zaai-informatie Zaaien: Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Meer info
  6. Ornamental gourd birdhouse bottle

    Ornamental gourd birdhouse bottle

    € 1,59

    Birdhouse Bottle is een lichtgroene gourd met ronde nek en bolle onderkant, die gedroogd, zeer geschikt is voor het maken van vogelhuisjes en in sommige gebieden zelfs als karaf wordt gebruikt. Wordt daar ook vaak fraai beschilderd op de markt aangeboden. Vanaf eind april tot half juni in de vollegrond op zaaibed en uitplanten in een vruchtbare grond Meer info
  7. Ornamental gourd speckled swan

    Ornamental gourd speckled swan

    € 1,59

    Van eind april tot half juni in de vollegrond op zaaibed en uitplanten in een vruchtbare grond. Attractieve gourd, donkergroen met lichtgroene vlekken, die aan de vorme van een zwaan doet denken. NIET EETBAAR. Zeer geschikt voor sier en kunst. Voor een mooie vorm en kleur, moet men niet te laat plukken. Meer info
  8. Spits kool Express

    Spits kool Express

    € 1,25

    Spitskool (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) wordt vooral voor de verwerking tot zuurkool, maar ook voor de verse markt geteeld. Het is een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt vanouds voornamelijk plaats in Noord-Holland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt. Dit is ook terug te vinden in de rasnamen, zoals in Langendijker Bewaar en Roem van Enkhuizen. Ook vindt er nog teelt plaats in Limburg en Noord-Brabant, maar daar moet een ruime vruchtwisseling toegepast worden. Spitskool Express is een uitstekende spitskool voor de vroege zomerteelt. Het is een snelgroeiend ras dat forse, spitse kolen levert met weinig buitenblad. De smaak is heel aantrekkelijk. Zaaien: Voor vroege zomerteelt wordt in januari-februari onder glas gezaaid. Uitplanten in maart in de vollegrond. Spitskool groeit op alle grondsoorten goed, alleen op zware (klei)gronden kan de groei soms traag verlopen. De plantafstand is 50 x 50 cm. Geef na het planten in drogere perioden veel water. De grond moet altijd vochtig blijven om groeistoornissen te voorkomen. Op snel uitdrogende gronden bestaat namelijk de kans dat de kolen barsten. Oogst: van juli-half augustus Meer info
  9. Munt voor de thee

    Munt voor de thee

    € 1,95

    Munt behoort tot de lipbloemenfamilie of lamiaceae. Munt is een gemakkelijk kruid voor in de tuin. Het houdt muggen op afstand en is te verwerken in veel dranken en gerechten. Munt bestaat uit verschillende soorten. Er zijn er tal van kruisingen voorhanden: Groene munt (Mentha spicata), appelmunt of witte munt (Mentha suaveolens), akkermunt (Mentha arvensis), Pepermunt (Mentha x Piperita) en wollige munt (Mentha x Rotundifolia). Sommige muntsoorten komen voor in Australië en Noord-Amerika, andere zijn afkomstig uit Europa en Azië. De meeste soorten zijn zonder problemen in eigen tuin te kweken. In de vrije natuur wordt het kruid niet meer zo vaak aangetroffen. Munt is een functioneel kruid. Het houdt plaagdieren weg, geeft een prettige geur in de linnenkast en het zorgt voor muggenvrije avonden. De geneeskrachtige werkingvan munt is veelzijdig. De etherische olie van pepermunt kan worden aangewend bij tal van klachten, zoals maagklachten, verkoudheid, koorts, astma, tandpijn, diarree, sinusitus en hoofdpijn. Zaaien Munt houdt van koele, vochtige plaatsen. In dat opzicht is Nederland uitermate geschikt voor de teelt van munt. Bij het planten van munt moet rekening worden gehouden met woekering. De plant vermeerdert zich namelijk via uitlopers: dit zijn wortelachtige stengels die ondergronds groeien en scheuten vormen. Gebruik potten of plastic zakken om woekeren tegen te gaan. Kies voor het planten van munt voor een goed doorlatende grond met veel humus of compost. Plant munt minstens dertig centimeter uit elkaar en geef ruim water. In de winter moet de munt worden verpot naar een kas of in een koele plaats inhuis. Meer info
  10. Basilicum a piccolo foglie

    Basilicum a piccolo foglie

    € 1,95

    De sterke smaak van deze kleinbladige basilicum geeft jouw gerechten als snel een Italiaans tingje. Voeg de fijne basilicum blaadjes pas op het laatste moment toe aan jouw gerechten. Maart tot juli zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Basilicum is een aromatisch, opwekkend en verwarmend kruid met krampstillende eigenschappen. In de keuken wordt basilicum vooral gebruikt in combinatie met tomaten en bij de bereiding van pesto. Verder lekker in sla, soep, eiergerechten en varkens- en lamsvlees. Meer info
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren